Add device after conversion to lite

  • 5 Replies
  • 1202 Views

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

*

Offline rasmus

  • Newbie
  • *
  • 3
  • 0
Add device after conversion to lite
« on: April 25, 2017, 02:23:18 PM »
Hi guys,

new to the forum, I have some sort of Magicinfo Knowledge by working with it for a year now.
While trying to create a new playlist for one specific screen and searching through the UI for quite some time, I clicked "Device Conversion" in the device List.
http://i.imgur.com/utHJAid.png
I OK'd this one:
http://i.imgur.com/YF0Y3fB.png
Now the device doesn't appear anywhere in the device list. The device doesn't appear in "Unapproved" and when searching for the IP: No results
http://i.imgur.com/BgGkPtH.png
Because I did not have any Lite Licenses, I added the 25 free licenses. Same result unfortunately.
http://i.imgur.com/XUY2GsJ.png

Any support would be greatly appreciated!

DIGITAL SIGNAGE HELP AND SUPPORT

Add device after conversion to lite
« on: April 25, 2017, 02:23:18 PM »

*

Offline rasmus

  • Newbie
  • *
  • 3
  • 0
Re: Add device after conversion to lite
« Reply #1 on: April 25, 2017, 02:30:49 PM »
Edit: Server Version: MagicInfo Server V3.0 Build NA-MIIPS-3001.12

*

Offline raul.td

  • Newbie
  • *
  • 2
  • 1
Re: Add device after conversion to lite
« Reply #2 on: April 25, 2017, 05:19:56 PM »
Hi rasmus,

i have magicinfo server v2, but had same experience, with my sbb i-player.
I needed to change its group, and unfotunatelly, maybe it is bug, i could do it anyway, so i needed to delete it and add it again in correct group.

Deletion worked perfectly :D
Then adding same as you - no device in unapproved list.

What I did and worked for me, the device in few minutes showed up in unapproved list:
- disable firewall (on server)
- restart it
- restart player
- wait :)

I am not sure if this was only coinsidence and you have bigger problem, by try it... And dont forget to check unapproved in list of that type of devices, that you need (lite, premium... )
Good luck

*

Offline rasmus

  • Newbie
  • *
  • 3
  • 0
Re: Add device after conversion to lite
« Reply #3 on: April 25, 2017, 07:33:43 PM »
"- disable firewall (on server)
- restart it
- restart player
- wait :)"

Didn't do the restart bit yet, I'll try that when back in Office ;) Thx!

DIGITAL SIGNAGE HELP AND SUPPORT

Re: Add device after conversion to lite
« Reply #3 on: April 25, 2017, 07:33:43 PM »

*

Offline Maciej

  • Newbie
  • *
  • 3
  • 0
Re: Add device after conversion to lite
« Reply #4 on: May 18, 2018, 02:31:12 PM »
Hi rasmus,

i have magicinfo server v2, but had same experience, with my sbb i-player.
I needed to change its group, and unfotunatelly, maybe it is bug, i could do it anyway, so i needed to delete it and add it again in correct group.

Deletion worked perfectly :D
Then adding same as you - no device in unapproved list.

What I did and worked for me, the device in few minutes showed up in unapproved list:
- disable firewall (on server)
- restart it
- restart player
- wait :)

I am not sure if this was only coinsidence and you have bigger problem, by try it... And dont forget to check unapproved in list of that type of devices, that you need (lite, premium... )
Good luck

Same thing on my 3106, after converting lite to s4 player, device had it's group reset to nothing and wouldn't work until I moved the device to a group, but it showed up fine under premium drop down in devices

*

Offline Pepijn

  • Newbie
  • *
  • 22
  • 0
Re: Add device after conversion to lite
« Reply #5 on: May 22, 2018, 07:52:56 AM »
Hi Rasmus,

Check your firewall settings, it could be that port 7002 and 7001 is blocking the communication between the screen and the server.
As mentioned before, try connection without your firewall.

Kind regards,
Pepijn.