Video keeps looping!

  • 11 Replies
  • 6462 Views

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

*

Offline marsdenprimary

  • Newbie
  • *
  • 8
  • 0
Video keeps looping!
« on: January 24, 2011, 04:00:24 PM »
Hi,

When I place a 7 minute video onto the screen area it plays for about a minute...and then loops! I'm a bit stumped. Anyone have any advice on how to fix this??

*

Offline EricL

  • Moderator
  • SuperHero & MegaGuru
  • *****
  • 294
  • 41
Re: Video keeps looping!
« Reply #1 on: January 24, 2011, 04:30:49 PM »
Hi

what format is the video? Have you got the correct codec installed? Have you set the start time/end time time of the movie area in your template correctly? Have you set "movie repeat" to "once"?

EricL

*

Offline marsdenprimary

  • Newbie
  • *
  • 8
  • 0
Re: Video keeps looping!
« Reply #2 on: January 24, 2011, 04:41:33 PM »
Hi

what format is the video? Have you got the correct codec installed? Have you set the start time/end time time of the movie area in your template correctly? Have you set "movie repeat" to "once"?

EricL

Hi EricL,

It's a WMV, the start and end points are 00:00:00 - 00:08:00. I set movie repeat to once to try it. The duration of my screen is the same as the duration of the video. It loops / stops at the same time each time...

Hope you can help!

It's going to TWO screens over LAN.

*

Offline EricL

  • Moderator
  • SuperHero & MegaGuru
  • *****
  • 294
  • 41
Re: Video keeps looping!
« Reply #3 on: January 25, 2011, 11:06:00 AM »
Ok, does it do this with all videos that you load into the template or just one?

EricL

*

Offline Toasty

  • Major Guru
  • **
  • 17
  • 1
Re: Video keeps looping!
« Reply #4 on: January 25, 2011, 08:55:14 PM »
Hi

If you remote into the screen and exit MagicInfo Pro back to Windows desktop can you play the video file from Windows.

*

Offline marsdenprimary

  • Newbie
  • *
  • 8
  • 0
Re: Video keeps looping!
« Reply #5 on: January 26, 2011, 09:36:42 AM »
Hi

If you remote into the screen and exit MagicInfo Pro back to Windows desktop can you play the video file from Windows.

Hmmm... I haven't tried that. Do I need to add the Magicinfo screens to our school domain before I do that? Or does this not make a difference?

*

Offline Toasty

  • Major Guru
  • **
  • 17
  • 1
Re: Video keeps looping!
« Reply #6 on: January 27, 2011, 09:47:57 PM »
Hi

If you go to the scheduel screen and can see your screen there in blue, right click on screen and you are given the option to remote conection to the screen.

Once remote conection to screen escape out of magicinfo pro goto d drive and then in the screen folder should be the files you schedueled to the screen. Try and run the video file and see what happens.

When you have finished goto the magicinfo pro icon next to the clock right click and then run to restart magicinfo pro.

Regards

Toasty

*

Offline marsdenprimary

  • Newbie
  • *
  • 8
  • 0
Re: Video keeps looping!
« Reply #7 on: January 31, 2011, 10:46:20 AM »
Hi

If you go to the scheduel screen and can see your screen there in blue, right click on screen and you are given the option to remote conection to the screen.

Once remote conection to screen escape out of magicinfo pro goto d drive and then in the screen folder should be the files you schedueled to the screen. Try and run the video file and see what happens.

When you have finished goto the magicinfo pro icon next to the clock right click and then run to restart magicinfo pro.

Regards

Toasty

Hi Toasty,

It plays fine...no looping in Windows Media player. Shall I try converting it to an MP4 or something? See how that goes?

*

Offline Toasty

  • Major Guru
  • **
  • 17
  • 1
Re: Video keeps looping!
« Reply #8 on: January 31, 2011, 07:15:07 PM »
Hi,

yes you can try converting it to another format, MP4 or AVI and then see what happens.

At least you know that you don't have a problem with the codec installed on your screen.

Regards

Toasty

*

Offline n2x4

  • Newbie
  • *
  • 4
  • 0
Re: Video keeps looping!
« Reply #9 on: January 31, 2011, 07:41:57 PM »
Pretty sure MP4 isn't supported.  What happens when you try and run the preview on the screen before you push it out to the schedule?